Voorstelling

Den Laethemschen Vriendenkring werd opgericht in 2006 en heeft als doel echte Latemnaren en Deurlenaren samen te brengen in een vriendenkring. 
Onze vereniging wil dorpsgenoten verenigen en door middel van anekdotes, portrettering van dorpsfiguren en het bijeenbrengen van oude foto's, een soort volksgeschiedenis neerschrijven in een boek of, wat belangrijk is, heel wat herinneringen en oude vriendschappen oprakelen in een ontspannen, volkse sfeer. We organiseren lezingen, concerten, uitstappen, kortom allerhande evenementen om de band tussen leden en sympathisanten te verstevigen.

Algemene Informatie

Binnen de LVK heeft, sinds enkele jaren, een groep bowlingliefhebbers een team samengesteld met de bedoeling om een vriendschappelijke competitie op te starten.

Op regelmatige tijdstippen, te weten minstens tweewekelijks, op de donderdag, komen de spelers samen in Bowl Inn (Kortrijksesteenweg 209, in Sint-Martens-Latem) om er hun geliefde sport te beoefenen.

Op 1 januari 2017 zijn er ruim 30 spelende leden, waarvan de meesten telkens weer op post zijn om actief deel te nemen aan het kegelspel.

De coördinator is Eric Jorez. Mail: eric.jorez@telenet.be


Elk lid van de LVK kan ook lid worden van het bowlingteam. Er worden telkens twee games gespeeld die in aanmerking komen voor de competitie.
Om in de einduitslag opgenomen te worden moet een speler minstens aan 5 wedstrijddagen hebben deelgenomen.

Het lidmaatschap van het bowlingteam is gratis. De speler betaalt enkel een (verminderde) bijdrage voor het gebruik van de accommodaties en, uiteraard,  ook zijn consumpties.

Meer info over de activiteiten bij  Bowl Inn vindt u hier