Den Laethemschen Vriendenkring werd opgericht in 2006 en heeft als doel vrienden samen te brengen die een hart hebben voor Latem en Deurle. Onze vereniging wil vrienden verenigen in een ontspannen en volkse sfeer. We organiseren lezingen, concerten, uitstappen, kortom allerhande evenementen om de band tussen leden en sympathisanten te verstevigen. Onze activiteiten draaien rond diverse thema's en zijn muzikaal, socio-cultureel, heemkundig, humoristisch, nostalgisch en sportief.
Hoekje van de voorzitter
Voorzittter Pascale De Meulemeester

Woordje van de voorzitter aug 2019


Beste vrienden,


Even terug denken aan onze laatste activiteit, die hete zondag in juni, aan zon geen gebrek op ons Zomerfeest. We hebben kunnen genieten van een zeer geslaagde barbecue dankzij de goede zorgen van Keurslager Filip, wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.


Wij gaan alvast opnieuw van start in september. Zoals bij een nieuw schooljaar, is bij aanvang van een nieuw seizoen, het noodzakelijk uw lidmaatschap te hernieuwen. Het bestuur heeft beslist ook dit jaar de prijs van het lidgeld niet te wijzigen. Om uw lidmaatschap te hernieuwen volstaat het uw lidgeld over te schrijven tegen uiterlijk eind september.

Leden die hun inschrijvingsformulier lidmaatschap vorige jaar nog niet hebben in orde gebracht, kunnen bijgevoegd formulier als nog invullen en bezorgen aan het secretariaat.


Traditiegetrouw hebben we in oktober ons jaarlijks diner, dit vindt plaats op vrijdag 18 oktober in de Brouwerijschuur in samenwerking met Restaurant Het Laethems Ros. Opgelet : dit jaar is er geen inschrijvingsformulier.

Schrijf in door te betalen voor eind september met vermelding van het aantal personen vlees of vis.


En wat mogen jullie dit najaar verwachten.


In september neemt Floris Van Den Abbeele ons mee met de fiets helemaal

naar Japan, een buitengewoon reisverhaal.

In oktober komt Brigitte Balfoort, royaltywatcher en etiquette consultante, met haar goede manierenshow, een voordracht over sociale etiquette doorspekt met humor en veel beeldmateriaal.


In november verwachten we Pol Van Der Plaetsen met nieuwe filmpjes over Sint-Martens-Latem.


In december organiseren we een heus kerstconcert met Vocalix, een vocaal ensemble. Ze brengen meerstemmige nummers onder pianobegeleiding.

Kortom een gevarieerd programma voor elk wat wils.


We zijn nog volop aan het brainstormen rond onze activiteiten voor volgend jaar. Iedereen staat vrij suggesties of ideëen met het bestuur te delen.


Ik hoop jullie te mogen ontmoeten op één van de volgende activiteiten.


Tot binnenkort

Pascale