Den Laethemschen Vriendenkring werd opgericht in 2006 en heeft als doel vrienden samen te brengen die een hart hebben voor Latem en Deurle. Onze vereniging wil vrienden verenigen in een ontspannen en volkse sfeer. We organiseren lezingen, concerten, uitstappen, kortom allerhande evenementen om de band tussen leden en sympathisanten te verstevigen. Onze activiteiten draaien rond diverse thema's en zijn muzikaal, socio-cultureel, heemkundig, humoristisch, nostalgisch en sportief.
Hoekje van de voorzitter

 
Over onze activiteiten lees je alles in onze “Nieuwsbrief”.
De kalender voor 2018 is rond en ook voor 2019 hebben we al heel wat fraais in de aanbieding.

 
Suggesties zijn uiteraard altijd welkom, aarzel niet ze aan Wilfried, Jan , Nicole of mij door te spelen.
 

Voorzittter Pascale De Meulemeester
Woordje van de voorzitter

Beste vrienden,

Even terug denken aan onze laatste activiteit in juni, het bezoek aan de Hertenhoeve in Latem.
Ik heb vele enthousiaste reacties opgevangen, enkel de frisse wind was die dag een spelbreker.  Maar toch is het al sinds 1976 geleden dat ik me nog zo een lange, warme en droge zomer kan herinneren en blijkbaar zou dat zomerweertje nog tot oktober kunnen aanhouden.
Wij gaan alvast opnieuw van start in september.  Zoals bij een nieuw schooljaar, is bij aanvang van een nieuw seizoen, het noodzakelijk eerst even alle paperassen in orde te brengen.  Ik zou het ten zeerste op prijs stellen, mochten jullie alle inschrijvings-formaliteiten en betalingen voor het eind van september in orde kunnen brengen.

En wat mogen jullie dit najaar verwachten. 

We starten in september met plezant Gents cabaret.
Enkele bestuursleden hebben al voorgeproefd en de reacties waren unaniem, dat is iets voor onze Vriendenkring. In oktober mogen we een gerenommeerd spreker verwelkomen omtrent een niet alledaags thema. In november blijft de mystery gast op de agenda staan. In december gaan we nog eens de historische en culturele toer op.Kortom een gevarieerd programma voor elk wat wils.

We zijn nog aan het sleutelen aan onze activiteiten voor volgend jaar, ideëen zijn steeds welkom.  Leden die wat vrije tijd hebben en actief willen meewerken in het bestuur mogen mij contacteren. Het is een uitdaging, maar samen met de andere bestuursleden blijven we erin geloven en hoop ik jullie alweer talrijk te mogen ontmoeten op één van de volgende activiteiten.

Tot binnenkort
Pascale