Den Laethemschen Vriendenkring werd opgericht in 2006 en heeft als doel vrienden samen te brengen die een hart hebben voor Latem en Deurle. Onze vereniging wil vrienden verenigen in een ontspannen en volkse sfeer. We organiseren lezingen, concerten, uitstappen, kortom allerhande evenementen om de band tussen leden en sympathisanten te verstevigen. Onze activiteiten draaien rond diverse thema's en zijn muzikaal, socio-cultureel, heemkundig, humoristisch, nostalgisch en sportief.
Voorbije activiteiten : herinneringen
IN THE SHADOW OF THE SHADOWS

Op dinsdag 12 april 2016 brachten IN THE SHADOW OF THE SHADOWS een unieke presentatie over Cliff and The Shadows met er bovenop een schitterende live performance en een frisse presentatie door de jonge Auréline. Pol en Ludo de show was top!
DE GESEL VAN DE KWIS

De opdracht was 100 vragen oplossen in 100 minuten.

DE SLOEBERS haalden het met 72 %.

De uitslag:
De Sloebers (Pascale, Guy en Jan) 72/100
Latem ontmoet Deurle (Etienne, Frank, Jean en Willy V) 65/100
De Genieters (Chantal, Eddy, Jacques & Marie-Jeanne) 62/100
Les Nuls (Guido & Marie-José) 53/100
Hooglatem (Jacqueline, Jacques, Marleen & Rigo) 52/100
De Kabouters (Eric, Martine, Nicole & Rita) 48/100
FC Latem (André, Eddy P, Hans & Willy D) 46/100
WIDIS (Dirk, Frieda, Tineke & Willy V) 44/100

De kwis was een idee van wijlen ondervoorzitter Chris Dupré en werd opgesteld door voorzitter Albert Haelemeersch.
De materie was algemene kennis over Deurle en Latem, popmuziek, hedendaagse geschiedenis, aardrijkskunde en een snuifje rekenkunde.
Volgend werkjaar komt er op aanvraag een tweede editie.
De deelnemers kunnen al hun kennis over de hits uit de jaren 60 tot 80 bijsturen !
BOEKVOORSTELLING 'OOIT KOMT HET GOED'

Op dinsdag 10 november 2015 was er in de Brouwerijschuur de voorstelling van het boek “Ooit komt het goed” door en van Albert Haelemeersch met actrice Karlijn Sileghem (Katarakt en Tom & Harry) als gastvrouw.
Nils de Caster (Broken Circle Breakdown) zorgde voor de muzikale omkadering. 
Inhoud :
Ooit komt het goed’ is een ’copy/paste' van verloren gewaande herinneringen die door psychotherapie terug werden gehaald. De neerslag ervan is een fictief verhaal uit het leven van Paul, een jonge man met ambitie en veel tegenslagen, die noodgedwongen en zeer tegen zijn zin in de ambtenarij belandt. Het hoofdpersonage is een samenvoeging van de karakters en belevenissen van diverse ambtenaren die de auteur leerde kennen en waarderen precies omdat zij ondanks alle pesterijen overeind bleven in deze toch wel onderschatte wereld van hiërarchie en macht. Door het verweven van eigen ervaringen met deze van lotgenoten en de vele flashbacks kan de lezer moeilijk doorgronden wat fictie en wat werkelijkheid is. Precies dit element geeft het plakboek van cursiefjes een zekere draagkracht en nodigt uit tot lezen. Aan de aandachtige lezer om realiteit uit de fictie te halen....
Lezing door Bea Roos - november 2016
Latemse molen : ons erfgoed